De Nieuwe Tak - Ondernemersclub
10 oktober 2022 

De Nieuwe Tak - Ondernemersclub

De Nieuwe Tak - Ondernemersclub plannen 2023

Zelf zijn we (Huibert-Jan van Roest en Wilfred Prins) tot op heden met veel plezier lid van de Groeivoer groeiclub, die helaas stopt aan het einde van dit jaar. Wij zouden het zonde vinden om de groep mooie groep mensen die de afgelopen jaren gevormd is niet meer te zien. We hebben de afgelopen tijd daarom met veel ondernemers gesproken. We hebben in die gesprekken veel goede dingen gehoord over wat ondernemers belangrijk vinden. In de gesprekken kwam vaak het thema ‘persoonlijke groei’ als belangrijke driver van bedrijfsgroei terug. Wij zijn zelf vrijwel dagelijks met dat thema bezig, en zijn dan ook heel erg enthousiast om dit avontuur aan te gaan. Het plan dat we hieronder met je delen vloeit voort uit onze eigen visie én uit alle wensen van de ondernemers die we tot nog toe hebben gesproken. Ook in de toekomst blijven we altijd nieuwsgierig naar ideeën van leden.

De club

De nieuwe tak is een club voor ondernemers die willen groeien. Het ondernemer zijn én de intentie om te groeien is wat ons bindt. Of je nu een groot of een klein bedrijf hebt, maakt niet uit. Wij vinden het vooral belangrijk dat je met gelijkgestemde ondernemers de diepte in wilt en durft te gaan. Het is onze intentie om de groep uit te laten groeien tot een stevig netwerk.

Het programma

De maandelijkse live-bijeenkomsten vormen het kloppend hart van de club. Op woensdag van 9.00 tot 10.00 is er een wekelijks een groei call via Zoom. Elke maand staat er één groeithema centraal in alle bijeenkomsten. Bij het samenstellen van het jaarprogramma hebben we rekening gehouden met het natuurlijke ritme van groei, en met het jaarritme van de ondernemer. Voor het eerstkomende half jaar zijn de thema’s de volgende:

Januari:             Nieuwe energie;

Februari:            Je grote voorbeeld;

Maart:                Vakmanschap & creativiteit;

April:                   Groot denken;

Mei:                     Leiderschap;

Juni:                    Loslaten;

De groeidiners

De groeidiners gaan we houden op de derde donderdag van de maand. Eerst is er een groeiworkshop. Als we in groepen werken, proberen we je steeds te matchen met voor jou interessante mede-ondernemers. Het tweede deel van het programma is een borrel, waarin je vrijuit kunt netwerken. We sluiten de avond af met een groeidiner. Voor het eerste kwartaal zijn er al inspirerende locaties vastgelegd in de omgeving van Utrecht en Amsterdam. Het programma van een groeidiner ziet er als volgt uit:

16:00 – 18:00: Groeiworkshop;

18:00 – 19:00: Netwerkborrel;

19:00 – 21:00: Diner;

Zet de volgende data voor de groeidiners alvast in je agenda:

·        Donderdag 19 januari 2023;

·        Donderdag 16 februari 2023;

·        Donderdag 16 maart 2023;

·        Donderdag 20 april 2023;

·        Donderdag 25 mei 2023 (4e donderdag vanwege Hemelvaart op 18 mei);

De wekelijkse woensdag call

Naast de groei-diners organiseren we de wekelijkse Zoom-call. Deze is iedere woensdagochtend van 9:00 tot 10:00 en worden gehost door Wilfred of Huibert-Jan. We gaan een vaste structuur hanteren, die elke maand opnieuw begint. Je kunt aansluiten wanneer je wilt.

Week 1) Groepsgesprek;

Na een introductie van het maandthema, bespreken we in break-outs een aantal vragen. We sluiten collectief af met een hot-seat of intervisie-sessie;

Week 2) Gastspreker;

Een spreker die past bij het thema wordt uitgenodigd om een inspirerende presentatie te geven. We zorgen er altijd voor dat het geen ‘one-man-show’ wordt, en dat er voldoende ruimte blijft om met elkaar in gesprek te gaan.  

Week 3) Kennis-sessie;

Deze sessie staat in het teken van het opdoen van nieuwe kennis. We delen de belangrijkste lessen uit een boek, of organiseren een mini-workshop.

Week 4) Open call;

In de open call wordt het maand-thema afgesloten. Er is ruimte voor gasten om kennis te komen maken en te komen netwerken.

In maanden met een ‘vijfde woensdag’ is ruimte voor nieuwe ideeën.

Buiten de kaart

We hebben de afgelopen weken ontzettend veel goede en mooie ideeën gehoord van ondernemers. We hebben bijvoorbeeld meerdere keren gehoord dat er ondernemers graag intervisie zouden doen, met een kleine vertrouwde groep. Sommige ondernemers houden graag samen kwartaal- en jaardoelen sessies. Verder zijn er ondernemers die ook eens een activiteit voor de groep zouden willen organiseren. Soms zijn die in te passen in een call, of groeidiner. Soms is het beter om deze ‘buiten de kaart’ aan te bieden. We nemen het graag op ons om hier een coördinerende rol in te nemen en de balans in het aanbod aan groepsactiviteiten te bewaken.

Wij willen ook de mogelijkheid bekijken hoe we meer kennis uit de groep kunnen halen. Zo gaf iemand aan dat het bijvoorbeeld interessant kan zijn hoe je een jaarrekening leest. Weer iemand anders gaf aan dat dit zijn werk is en hij ons hier graag in meeneemt. Het is onze ambitie om, indien er genoeg animo voor is, dit soort zaken optioneel te organiseren. 

De kosten

 We werken met half jaar lidmaatschappen, waarbij we 1 prijs hanteren. Lid worden kan op twee momenten per jaar, namelijk per 1 januari en per 1 juli.  

  • Prijs lidmaatschap half jaar: €995,-;
  • Prijs losse tickets: €239,-; 

De groepsapp en de zoom calls biedt enorm veel waarde voor jou als ondernemer. De toegang hiervoor is alleen voor leden. Wil je meer informatie? Plan een kennismaking in!

Over de schrijver
Reactie plaatsen